Kepiye cara nggawe elektroda las?

Panjaluk baja ing masarakat modern saya saya mundhak. Ing saben dinane, akeh barang digawe saka logam, lan akeh logam sing ora bisa dibuwang bebarengan. Mula, kudu nggunakake las listrik kanggo las. Peran elektroda ing proses las listrik penting banget.

Rod las semangat lan leleh ing suhu dhuwur nalika welding busur, lan ngiseni sendi benda kerja las. Biasane, elektroda sing cocog dipilih miturut bahan saka workpiece las. Rod las bisa digunakake kanggo ngelas jenis baja utawa las sing padha ing antarane baja sing beda.

welding-tianqiao

Struktur Elektroda Las

Inti logam internal batang las lan lapisan eksternal digawe. Inti las yaiku kawat baja kanthi diameter lan dawa tartamtu. Fungsi utama inti las yaiku tumindak saiki dadi panas lan leleh, lan kanggo ngisi lan nyambungake benda kerja.

Bahan inti sing digunakake kanggo welding umume bisa dipérang dadi baja karbon, baja campuran lan baja tahan karat. Nanging, kanggo memenuhi syarat las, ana persyaratan khusus kanggo unsur bahan lan logam inti las, lan ana peraturan ketat babagan konten sawetara unsur logam. Amarga komposisi logam inti las bakal langsung mengaruhi kualitas las.

E7018-tianqiao

Bakal ana lapisan lapisan ing njaba elektroda, sing diarani jas fluks. Jas fluks duwe peran penting. Yen inti las listrik digunakake kanggo ngelas langsung benda kerja, hawa lan zat liyane bakal mlebu logam cair saka inti las listrik, lan reaksi kimia bakal kedadeyan ing logam cair supaya langsung nyebabake las kasebut. Masalah kualitas kayata pori-pori lan retakan bakal nyebabake kekuatan las. Lapisan fluks sing ngemot elemen khusus bakal bosok lan lebur dadi gas lan slag ing suhu dhuwur, kanthi efektif bisa nyegah hawa mlebu lan nambah kualitas las.

Bahan-bahan jas fluks kalebu: asam hidroklorat, fluorida, karbonat, oksida, bahan organik, campuran zat besi lan bubuk kimia liyane, lan liya-liyane, dicampur miturut rasio formula tartamtu. Komposisi lapisan saka macem-macem lapisan lapisan elektroda uga beda.

 Ana telung jinis umum, yaiku agen slag, agen pembangkit gas, lan deoksidizer.

Agen slag minangka senyawa sing bisa nglindhungi logam cair saka mlebu udara nalika elektroda lebur, mula bisa nambah kualitas las.

Agen penghasil gas umume kasusun saka pati lan glepung kayu lan bahan-bahan liyane, sing nduweni tingkat pangurang tartamtu.

Deoxidizer kasusun saka ferro-titanium lan ferromangan. Umume, zat kasebut bisa nambah resistensi nyandhang lan tahan korosi logam.

Kajaba iku, ana jinis lapisan liyane ing permukaan elektroda, lan komposisi lan rasio saben jinis bakal beda.

 

Proses pabrik elektroda las

Proses pembuatan rod las yaiku nggawe inti las lan nyiapake lapisan miturut syarat desain rod las, lan olesake lapisan kanthi merata ing inti las supaya bisa nyukupi kebutuhan desain rod las sing mumpuni.

Pisanan, batang baja sing digulung ditarik metu saka coiler, karat ing permukaan batang baja dicopot ing mesin, lan banjur diluruskan. Mesin kasebut ngiris bar baja nganti dawa elektroda.

welding core-tianqiao

Sabanjure, lapisan kudu disiapake ing permukaan elektroda. Berbagai bahan baku lapisan kasebut disaring kanggo ngilangi kotoran, lan banjur diwutahake menyang mesin miturut proporsi, lan binder ditambahake bebarengan. Kabeh bahan baku bubuk dicampur kanthi agitasi mesin.

Lebokake bubuk campuran menyang cetakan banjur pencet menyang silinder silinder kanthi bolongan bunder ing tengah.

Lebokake pirang-pirang barel sing dipasang ing mesin, lebokake inti las kanthi rapi menyang port feed mesin, intine las ngetik mesin kasebut saka plabuhan feed mesin, lan intine wedling ngliwati tengah-tengah laras amarga ekstrusi. Mesin kasebut rata-rata nyebar bubuk ing inti sing liwati dadi lapisan.

Sajrone proses nutupi rod las, kabeh inti las ditutupi lapisan lapisan. Supaya elektrode gampang dijepit lan ditindakake listrik, endhas lan buntut elektroda kudu dipoles saka lapisan kanggo mbabarake inti las.

Sawise dilapisi, endhas grinding lan rod welding sawise grinding buntut bakal ditata kanthi rata ing pigura wesi lan dikirim menyang oven kanggo garing.

Supaya bisa mbedakake spesifikasi lan model elektroda kanthi gampang, kudu nyithak ing elektroda. Nalika rod las ngalih ing sabuk conveyor, saben elektroda dicithak nganggo roller cetak karet ing sabuk conveyor.

Production-tianqiao

Sawise model rod las dicithak, rod las bisa di rangkep lan didol sawise lulus inspeksi.

Elektroda las merek Tianqiao duwe performa sing apik, kualitas stabil, cetakan las sing elegan, lan ngilangi slag sing apik, kemampuan kanggo nolak karat, Stomata lan retak, karakter mekanik logam setor sing apik lan stabil. Bahan las merek Tianqiao entuk sambutan hangat para pelanggan amarga kualitas, kinerja sing luar biasa lan rega kompetitif.Klik kene kanggo ndeleng luwih lengkap babagan produk


Wektu kiriman: Sep-03-2021